Откакто те видях
пожелах поне в съня
ми ти да си до мен
но нещо се обърка
и вместо теб
по Хлъзгавата писта
се зададе Човек без сянка
той разтвори длан
и в нея Черна перла блесна
поведе ме към Пещера далечна
а по пътя заваля ни Звезден прах
и под Пясъчна дъга със него минах
от някъде се появи и Укротителят на котки
посочи ми че трябва да вървя
със него аз и поведе ме към
Края на вселената
© Симеонова Симеонова Все права защищены