29 дек. 2022 г., 12:21

Посветено на внучката ми Блага 

  Поэзия » Другая
244 1 2

Принцеса малка, лъчезарна и засмяна,

ти си ни,слънчице, радост голяма,

с късмет щастлив Бог щедро нека те благослови,

в съдбата твоя бяло сбъдване да блести.

Със светли истини живота си да градиш,

на облаците тъмните капани да победиш,

камбанено щастие в дните ти винаги да грее,

любов и доброта звънко в сърцето да пее.

Знай, дори понякога и нелогично да горчи,

животът е усилие,което си струва винаги,

ортак на лъжи красиви никога да не ставаш,

любовта си в заем на суетата да не даваш.

Така както след всяка нощ, нов ден се ражда,

и тъмнината отново в светлина се преражда,

така и в нашата човешка, древна,земна съдба,

се редуват слънце след дъжд, радост след тъга.

Не се предавай никога, победно и високо  лети,

вълшебната врата на рая земен смело отключи,

докрай себе си дръзко бъди,и не забравяй,помни,

само с криле от слънце към бяло щастие се лети.

 

 

 

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??