16 янв. 2021 г., 12:03

Потърси ме 

  Поэзия
373 0 4

Потърси ме там където светлина

се прокрадва сред тъмата непрогледна.

Потърси ме там където топлина,

размразява зимната постилка ледна.

 

Потърси ме там където има звук

на щурчета завладели вечер юлска.

Потърси ме там където с крясък луд,

ще извикам волно, сетне ще се спусна

 

посред склоновете скални като птица,

като ястреб покоряващ небесата.

Потърси ме там където древна жрица

е живяла за да прави чудесата!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??