ПОВЕЛИТЕЛ НА ДУШИТЕ
Петстотин и четиресет врати,
от всяка осемстотин воини излизат,
армиите няма кой да победи,
противника на мечовете си нанизват.
Не се страхуват, че ще паднат в бой,
нали след него раните зарастват,
душите имат вечния покой,
в девет свята властват.
Войници смели, водени от бог,
силен, мъдър покровител,
справедлив и много строг,
на душите вечният спасител.
Властелин на изкуство и поет,
господар в доспехи златни,
с вълшебен кон напет,
обикаля световете необятни.
Върховен бог на всички хора, богове,
повелител на небето и войната,
истината във законите кове,
проповядва справедливост на земята!
03.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Все права защищены