1 июл. 2011 г., 20:01

Позната свобода с нови правила 

  Поэзия » Философская
485 0 1

Игра на думи е това,

игра със простички слова,

ала всъщност е стих,

който на тебе посветих,

защото те обичам - измама няма,

че те познавам - лъжа голяма,

но зная, че си като мен,

борец за свобода в този ден,

от враговете и живота несломен.

За идеала ти живееш

и гордо ти се смееш,

дори когато каузата се губи като в блато

и няма вече нищо свято


Дори тогава, когато нищо не остава,

не ще се бориш ти за слава,

а ще отидеш на площада

и ще разбиеш чуждата блокада,

за да докажеш, че има спаведливост

за  всяка господарска нечестивост.

Не ще дочакаш някой да ти заповяда,

да паднеш и да молиш за пощада.

Защо живеем днес в бездушно време,

не бяхме ли преди велико племе,

а сега да сме добри е бреме.

Кога ще се събудим и ще прозрем,

че враговете за приятели днес ще изберем.

Доброто е у нас ще разберем.

Какво, нима се осъзнахте, че е вече време

на алчните униформите да съблечем,

а сърцата и умовете си в едно да съберем.

Излез, човеко, от окопите,

на свободата положи основите,

защото не си скот,

а си роден за достоен живот.

Опитай се да намериш своя кивот.

Ти знаеше, че можеш да избягаш,

но клетва за вярност днес полагаш, 

за бъдещето и живота си не се страхуваш,

на ничии господари не робуваш,

за своите мечти ще се бунтуваш.



© Иван Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??