24 авг. 2008 г., 22:17

Прашни спомени 

  Поэзия » Белые стихи
710 0 3

Стълба прашна, стара

изкачвам за пореден път.

Води ме нагоре право,

отвежда ме в забравен кът.

Прах и пепел насъбрани

тихо крият вещ от вещ.

Купчини, от снимки сбрани,

светват от запалената свещ.

Топъл лъч се разпилява,

нежно гали груба плът.

Тих ветрец повява,

освежава тягостния кът.

... И тъгата стара

пропява тъжно в сърцето.

Подобно на безструнната китара

спомените брули в лицето.

Спомени... Ах, спомени...

Миналото се завръща.

От съзнанието гонени,

връщат ме в бащината къща.

© Гергана Златева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стълбата може да е прашна, но спомените са чисти...Като детството! Поздравче!
  • много хубаво...трогна ме...
  • "Спомени... Ах, спомени...
    Миналото се завръща.
    От съзнанието гонени,
    връщат ме в бащината къща."
    Продължавай да пишеш!
Предложения
: ??:??