Лято е. И прасковите зреят,
натежали от обилен плод –
хиляди слънца, тъй сладки, греят,
пълни с топлина и със живот!
Праскови – и сочни, и големи,
ароматни, с цвят на кехлибар!
Праскови усмихват се над мене –
светъл и уханен Божи дар!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены