16 февр. 2014 г., 15:31

Право 

  Поэзия » Другая
424 0 0

Можеш ли да възпреш придошлата река

или да препречиш тръгналата лавина,

просто тъй – като махнеш с ръка

и се преструваш, че ти е разминало?!

 

Можеш ли сам да избереш

деня, в който ще пукне пролет,

ще цъфне цвете или ще умреш,

или ще видиш птица в полет?!

 

Мисля, че нямаме тази власт –

Господ не ни е дал това право –

да подбираме нашата страст,

а да я изживяваме само.

© Петя Хантова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??