Можеш ли да възпреш придошлата река
или да препречиш тръгналата лавина,
просто тъй – като махнеш с ръка
и се преструваш, че ти е разминало?!
Можеш ли сам да избереш
деня, в който ще пукне пролет,
ще цъфне цвете или ще умреш,
или ще видиш птица в полет?!
Мисля, че нямаме тази власт –
Господ не ни е дал това право –
да подбираме нашата страст,
а да я изживяваме само.
© Петя Хантова Всички права запазени