По Коледа стават само чудесата.
Това го знам от собствен опит аз.
Как, кога точно случват се нещата,
ще споделя веднага с всички вас.
При Ангар била е баба Коледеса,
у нас пък срещнах аз Снежанка.
Предколедно дошла ни на адреса
в спалнята, скрита като партизанка.
Ремонт правиш ли, така се получава.
Промени по Коледа кой предприема?
От вратата покрай спалнята се минава,
в това всъщност се оказа и проблема.
Разгада го мъжът ми, (всичко е разбрал)
сподели го с мен, не може да си трае...
Дошла Снежанка, с подаръци в чувал
(помощничка е първа, това се знае).
Но много уморена, влязла да почине
на спалнята (нали ни е по-широка),
инак рокля ще измачка, ще се скине
и отиде и репутацията на боклука.
Прибирам се в края на работен ден,
а тя помислила: „Идват си дечицата",
в гардероба бързо влязла по сутиен,
там открих я трепереща душицата.
Добре, че моят мъж оказа се у дома,
от банята излизаше изкъпан по халат.
Да и помогне веднага той се отзова,
такъв ми е добричък, левент млад.
Така, спасихме бързо положението,
тихомълком, без звук, без глъч у нас.
Но догодина, да избегнем повторението,
Дядо Коледа ще го посрещна лично аз.
28.12.2007г
п. п. Идеята за този хумористичен текст дойде след прочита на текста на Ангар "С баба Коледеса".
© Анета Саманлиева Все права защищены