9 апр. 2015 г., 12:15

Празнично, като влюбване 

  Поэзия » Любовная
360 0 6

Да ме предпази искаше
и две ръце,
като чепати ябълкови клони,
безлисто сплете
върху раменете ми;
в очите му
разцъфна цвете.
Пролети
се сменяха
на смуглото лице,
непобелелите коси -
разрошени.
На туй му викат:
"сваля ти звезди".
Усмихнах се.
И ги поръсих
върху кожата си.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??