24 мая 2022 г., 14:17

Празник на Буквите 

  Поэзия
285 0 2

Дали защото днес е празник

или животът е красив?

Или човекът е вид странник

и е много приказлив!

 

Умее той да се зарадва

и усмивката да сподели,

така тъй както силно вярва,

че животът ще процъфти!

 

В този ден на всеобща радост

от звук на българската реч,

човекът лее свята благост

от всяка своя дума, жест.

 

И горди българи сме ние

с наша азбука, култура.

Сърцето с трепет, радост бие

и с Буквите ни се вълнува!

 

"Върви народе възродени

и към светли бъднини върви!". 

От словото ни вдъхновени, 

върви към утрешните дни!

 

ПП: Честит празник!  

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??