Дали защото днес е празник
или животът е красив?
Или човекът е вид странник
и е много приказлив!
Умее той да се зарадва
и усмивката да сподели,
така тъй както силно вярва,
че животът ще процъфти!
В този ден на всеобща радост
от звук на българската реч,
човекът лее свята благост
от всяка своя дума, жест.
И горди българи сме ние
с наша азбука, култура.
Сърцето с трепет, радост бие
и с Буквите ни се вълнува!
"Върви народе възродени
и към светли бъднини върви!".
От словото ни вдъхновени,
върви към утрешните дни!
ПП: Честит празник!
© Кремена Арменчева Всички права запазени