Празно сърце любов не носи,
Нищо в него не докосва,
То е готово за измяна
И е податливо на измама.
Кръв в артерията не тече,
Не се страхува да е на колене
И никого то не обича,
И разсича въздуха с бича.
Порязва кожата без съвест,
Езика му е гладен, слузест,
То жадно е за зрелище
И костите готово е да смели.
И няма друго - само ритуали,
А нервите са мудни и заспали,
Широка тъмнота в небитието,
Което от сърцето е проклето.
17.12.2004г.
© Ева Туфанова Все права защищены