12.04.2024 г., 11:09 ч.

Празно сърце 

  Поезия » Свободен стих
30 0 0

Празно сърце любов не носи,

Нищо в него не докосва,

То е готово за измяна

И е податливо на измама.

 

Кръв в артерията не тече,

Не се страхува да е на колене

И никого то не обича,

И разсича въздуха с бича.

 

Порязва кожата без съвест,

Езика му е гладен, слузест,

То жадно е за зрелище

И костите готово е да смели.

 

И няма друго - само ритуали,

А нервите са мудни и заспали,

Широка тъмнота в небитието,

Което от сърцето е проклето.

17.12.2004г.

© Ева Туфанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??