8 дек. 2017 г., 08:51

Пречистване 

  Поэзия
419 5 24

Разкъсаха се небесните бали.

Сняг се сипна на парцали.

Затрупа къщи, дървета, коли...

Не спира! Вали! Вали! Вали!

Всичко е вече побеляло!

Времето се е разляло!

Само шосето с блестящата дреха,

нарамило фарове, гони успеха.

Времето и мястото в снежинки се преляха.

Всичкото бреме и болка се струпаха на стряха

над бездната на живота и там спряха.

Трябва само да духне снегояд

и да се излеят в дяволския Ад.

Тогава ще започнем на чисто!

Дали? Не знам! Но, много искам!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??