25 февр. 2012 г., 02:27

Пред празник 

  Поэзия » Для детей
1038 0 18

Днес баба нещо майсторú.

Край нея Ванко се върти,

муши се, вратле протяга,

помощ внучето предлага.

 

Гледа баба изпод вежди.

Уж намръщено поглежда,

но усмивка, вижте вие,

в бръчиците ú се крие.

 

Нека Ването си пита.

Баба бримките оплита,

чудна шарка тя нарежда

с бяла и червена прежда.

 

Първи март щом дойде, бърже

мартенички тя ще върже -

здрав да бъде тука всеки,

дните - слънчеви и леки!

 

 

 

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??