Днес баба нещо майсторú.
Край нея Ванко се върти,
муши се, вратле протяга,
помощ внучето предлага.
Гледа баба изпод вежди.
Уж намръщено поглежда,
но усмивка, вижте вие,
в бръчиците ú се крие.
Нека Ването си пита.
Баба бримките оплита,
чудна шарка тя нарежда
с бяла и червена прежда.
Първи март щом дойде, бърже
мартенички тя ще върже -
здрав да бъде тука всеки,
дните - слънчеви и леки!
© Мария Всички права запазени