На Радка М. И.
И през маска завинаги
очите са врати отворени,
през които
всеки може да влети
към душата ти оголена,
през които всеки може да внесе
огледало,
във което с ужас да съзрем
кривото й тяло!
1999
Предателите си остават същите,
дори с приятелски очи
да те поглеждат, всъщност те
опипват почвата дали
ще се подлъжеш и ще смъкнеш бронята,
дали наивната душа
и вярата в доброто в хората
ще те обезоръжат.
И ден след ден,
лъжа подир лъжа,
печелейки доверие и прошка,
градят във теб
приятелска душа,
в която смъртоносно да забият ножа!
24.07.2007 - денят на новото предателство.
© Румена Румена Все права защищены