29 мая 2010 г., 10:11

Предчувствие за мъж 

  Поэзия » Любовная
3786 27 42

                     Това си бе проклятие за дъжд.

                     Вали, откакто секнах да се моля.

                     И вместо дъжд, миришеше на мъж.

                     На онзи мъж, до кокала оголен.

                                            Дарина Дечева

 

                на Николай

Предчувствах всяка ласка като дъжд

и с всяка капка трескаво се молех,

но не на Господ, а на онзи мъж,

без който бях оголена до корен.

 

Предчувствах всяка следваща сълза,

а се преструвах, че небето плаче.

Обличах се небрежно – за пазар.

За балове отдавна няма начин.

 

Избождах си очите всяка нощ,

да си ушия рокля от коприва –

предчувствие за утрешен разкош,

та щом боде, да зная, че съм жива.

 

Това си бе предчувствие за мъж -

единствения, който ми остана,

любовно да ме гали – като дъжд...

Копривено да пари... Като рана!

 

 

 

 

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??