23 апр. 2023 г., 21:01

Преди път 

  Поэзия » Другая
199 0 2

Ела, поне за малко да поседнем,

преди да сме нагазили в октомври,

че всяко лято всъщност е последно

и няма повече да се повтори.

 

Листата на дърветата умират,

застилат пътя с мократа си шума.

Не могат участта си да избират,

но могат да се преродят от хумус.

 

И млади клони ще достигат къщите,

и млади листи ще ни шепнат призори,

но ние вече няма да сме същите

и няма да е време за капризи.

 

Ела, дори за малко да поседнем,

преди да сме нагазили в октомври,

че всеки залез всъщност е последен

и няма повече да се повтори.

© Antoaneta Karaivanova Pavlova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??