Зъ ко съ тез кюфтетъ, бъ Юрдане?
Пържолите и те ли съ зъ туй?
Ръкиятъ не е ли ут къзаня?
Ни вярвъм веки, някой дъ тъ чуй...
Придизбурну ли? Боже, след суфрътъ?
Налей ми сто и почвъй със лъжи.
Дъйре съ чувъ вечи в мъхалатъ.
Кючекъ почвъ. Дай ни и пъри...
Зъ нескъ стигъ! Чакъме и Герги.
Той агни убища и евру кеш.
Ний ут приди,другари сме му верни.
Зъ избури е нашия купнеж!
Сички сте ут наште - пу бънкети!
Ний пък, саму месец сме дубре.
Давъйте ни тлъстички рушвети.
Три гудини, ко ши съ яде???
Четири ши плюскъте пък вие.
Ний инъ ши постим с пупържни...
Гладну кучи с вълчи зъби вие
и иде ут локвите - звизди...
Яж ми....дъ ни кажъ ко и ади,
тръгвъй си, не придизвиквъй гняф.
Секи със кустюм, пуртфейлъ вади
и кълне съ, чи ни е ут тях.
Нееее. Ут тях сте, дявул дъ въ земи.
Сички сте мизерни мъскъри.
Хорътъ съ, с истински прублеми...
С пет кюфтетъ нямъ бъднини....
© Валентин Йорданов Все права защищены