Пред Коледа обзема ни вълшебство
и нашите души то завладява,
навсякъде разпръсква съвършенство,
а ледени сърца за миг стопява.
Нахранена, поне една старица
очите си спокойно ще притвори,
а просякът, получил днес парица,
надеждата ще пусне да говори.
За мъничко поне едно сираче
в уюта на дома ще се посгрее,
забравило как само му се плаче,
със другите деца ще се посмее.
На Бъдни вечер лека е душата,
и топлината с близките споделя.
Безмерна е тогава добротата,
превърнала се във вълшебна фея.
Отправяме молитва в небесата
за щастие, любов и мир, за здраве.
Желаем всички хора на земята,
на ближния да дават до забрава.
Помаха ни годината вежливо
и някъде със нея зло потъна.
Да срещнем смело идната щастливи,
че утре малко по-добри ще бъдем!
Веси_Еси (Еси)
© Еси Все права защищены