Разлетя се снежен прашец.
Тя надяна венчалното було.
Тъй в малкия, тъжен градец
за предколедно чудо се чуло.
Пищен площадът, гости посреща.
Той с фрак, бастун и бомбе.
По пътя за Там в очите поглежда:
Добър вечер! Здравей! Накъде?
От витрините гледат усмихнати кукли.
Осветени дръвчета и...и искрят тротоари,
а по мокрите лъскави букли
свенливо блестят светофари.
На площада излъскан до гланц
предколеден валс за тях ще се свири,
в най-прекрасния уличен танц
Тя, Той и Те, ще танцуват щастливи.
Е.И.
© Елена Все права защищены