17 мар. 2013 г., 19:31

Предложение за прошка 

  Поэзия » Любовная
656 0 1

Предложение за прошка


Приклекнал неуверено на пода,
във ден за прошка, ми прости,
един свидетел имам - Бога,
една съдба, това си ти..

 

Прости, понякога съм луд,
несериозен, капризен, инат,
но ти не ме смени със друг,
или по-скоро, не успя..

 

Забравих всичките ти грешки,
ти никога не падна на колене,
освен, когато искаш нещо,
или пък си в леглото с мен..

 

Отдавна го искаш, аз пък не мога,
дотук си живяхме в компромис,
една Жена да превърнеш в съпруга,
моя любов, заверена със подпис?...

 

- Ще станеш ли моя жена? Те попитах...
- Разбира се! Да! Толкова чаках!...
Аз някак си станах странно щастлив,
а ти се присви и... заплака..

 

- Недей, мила моя! Стига сълзи!
Вземи този пръстен, така закъснял,
живота ти с мен дано украси
и моя живот, досега черно-бял...


17.03.2013
Д. Антонов (diester)

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??