21 дек. 2014 г., 11:50

Предпразнично 

  Поэзия » Гражданская
482 0 0

                        ПРЕДПРАЗНИЧНО

 

                        Защо ли така предпразнично,

                        нещо ми липсва, какво?

                        Защо ли, уж ми е радостно,

                        а също тревожно, защо?

 

                        Едва ли проблема е в кризата,

                        тя винаги тук е била,

                        а с липсата на усмивките,

                        отдавна съм свикнал, о, да!

 

                        С това, че децата далече са,

                        свикнал съм – няма шега.

                        Свикнах дори, че съседите,

                        пак нямат пари за елха.

 

                        Питам очите на хората,

                        но виждам същата съдба,

                        заменили сме явно мечтите си,

                        за дни без радост, за тъга.

 

 

© Лордли Милордов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??