ПРЕДСКАЗАНИЕ
Или алегория.
Едно се казва,
друго се разбира…
Не е истина.
Сънувах сън.
Зла зима
и студено беше,
но вътре
грееше огън.
Весело пак
печката бумтеше.
Тишината
будеше се
от трамваен звън.
Майка ми
пуловерче плетеше.
Врабци
се гонеха навън,
а котката
в краката ни
предеше...
... Събудих се
от страшен
шум и гръм!
Някой с топор
тополите сечеше!
Wali/Виолета Томова/
© Виолета Томова Все права защищены