5 мая 2023 г., 21:22

Предсъботно 

  Поэзия » Другая
224 0 2

Бавно през трафика лазят,
забързани хора, коли...
Делника яростно газят,
нарамили своите съдби.

 

Някои бързат, пресичат 
нервно на червен светофар.
Други се карат, засичат,
предимство кой дал, кой пък не дал...

 

Клаксони свирят, подвикват
размахват се пръсти дори...
Толкова ли сме свикнали
само на празник да сме добри?!

 

Че всеки е малко кончѐ  
от тази шарена прежда,
с която животът тъче 
общата ни багрена черга.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??