22 июн. 2021 г., 11:53

Предупредена 

  Поэзия » Философская
284 0 1

От ден до пладне ще е само

и рехавата сенчица изтлява.

На глас се позасмях -

привиждат драма,

преглътнах и мушичката,

докоснала ме с крилце

по скулата ми побеляла.

Последвах утрото, повярвах

и запраших

да газя боса във ливадите,

да вдишвам синевата.

Пътеката се виеше в зиг-заг.

Замаяна от аромата,

откривах нов свят, непознат…

Да бях се вслушала, макар за миг,

от хорски срам да се престоря

неразбрала. Разголена душата пак

ще мръзне в тялото ми помъдряла.

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??