Човече! Дребна твар!
Не се надценявай!
Вземи по-малък товар!
Да можеш да го отнесеш до края!
Човече! Душа блудна!
Май, съвсем си луднал!
Бог ти е дал сила, мъдрост и дух!
Дал ти е цяла вселена!
Ако бродиш из нея сляп и глух,
тя ще бъде изпепелена!
© Маргарита Ангелова Все права защищены