Прегърни ме, сине
Прегърни ме, сине! Толкова любов
в мене е вградена! Чака твоя зов...
Прегърни ме, сине! Разтвори се ти –
обичта си скрита днес ми изпрати!
Скрита пазва били женските чада.
Мъжките – браздели кървава следа.
Тръгвали сурови във незнаен ден.
Чародейки с мрежи грабвали ги в плен.
Прегърни ме, сине! Истинска е, знай,
майчината обич и е тя безкрай!
Майките, които раждат синове,
Бог им дава сила да са щитове.
Как на щит ще носиш женската любов,
с нея да възпиташ и сина суров?
В мъжките му сили нежност да вградиш
и когато трябва - хладно да мълчиш.
Прегърни ме, сине! Нека да ти дам
всичката си обич и да бъда там,
накъдето само птиците летят
и от там да бъда страж във твоя път...
© Стойна Димова Все права защищены