10 июн. 2011 г., 11:32

Преждевременна привързаност 

  Поэзия
507 0 1

И откъсна ме.

Като листо от клона.

Почувствай ме поне, ако не можеш

да пробиеш мислите ми.

Със пирони.

Чети в мен тъмнината като повест.

 

И се изстреляй

в агонично заблуждение,

че аз съм ти приседналия стон.

И съм ти трепетна –

като успокоение,

въздишащо в бездъхния ти торс.

 

Така откъсна ме,

че вече съм на части.

Поне ги измети накуп встрани.

Но сякаш знаех си –

отдавна и злочастно.

Към теб присегна ли се,

ще боли.

 

И знам - поискам ли те твърде силно,

свободата ще премине покрай мен...

Ти тръгваш, но във мен остава жилото

на преждевременна привързаност към теб.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??