30 июл. 2010 г., 21:06

Прекрасното започва, щом отвориш портичката на кафеза... 

  Поэзия » Любовная
532 0 4

(по Оксана Стомина)

 

Дадох ти шанс да бъдеш свободна от тази любов.

Дадох ти право да ме познаваш отблизо, без болка.

Нощ след нощ редях за теб благослов...

В нямо мълчание звъняха само осколките...

 

Позволих ти да не бъдеш в живота ми никоя...

Без молби, без надежди, без обещания...

Беше в очите ми винаги Дамата Пика...

Безнадеждно Сбогуване... Доживотно Прощаване...

 

Тих исках да бъда, но ти наруши Тишината...

Искаше скорост и вятър да свири в ушите...

Ти разтърси Земята! Ти ви за мен под Луната...

Ти ми беше Небето и безпределните висини...

 

Аз бродех и скитах все по сокаци задънени...

Градината... Ореха... Исках да ги намеря...

Високи ти бяха дуварите... Портите не издъних...

Хлапашки вярвах, че всичко останало е химера...

 

От един път разбрах, разбрах колко си права...

Оголял и безумен, безкраен бе стремежът за Щастие...

Бог ребро ми е взел, а колко ми дава...

Спира Времето и, вярвам, започва Прекрасното...


© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • прекрасното. : )
  • ''Бог ребро ми е взел, а колко ми дава...
    Спира Времето и, вярвам, започва Прекрасното... '' Стархотен стих !
  • Поздрав!!!
  • Бог ребро ми е взел, а колко ми дава...
    Спира Времето и, вярвам, започва Прекрасното...

    !!!
Предложения
: ??:??