Премеждия в чужбина
Труден е животът във чужбина,
защото тя не е нашата родина.
Пренебрежение срещам
и неприязън усещам.
Може би, виждат в мене заплаха...
чужденец се мъчи да спечели тяхната заплата.
Борбата е болезнена, жестока,
все едно те удря тока.
Падаш, ставаш... и отново
главата гордо вдигаш, и наново
срещаш неприязън и пренебрежение...
Но в себе си усещаш леко успокоение -
паднах, но не ще да се предам,
за бъдещето си се боря сам.
И гордо заявявам,
че няма да се уморя да продължавам!
© Деница Марашева Все права защищены