23.10.2015 г., 9:32 ч.

Премеждия в чужбина 

  Поезия » Бели стихове
918 1 0

Премеждия в чужбина

 

Труден е животът във чужбина,

защото тя не е нашата родина.

Пренебрежение срещам 

и неприязън усещам.

Може би, виждат в мене заплаха...

чужденец се мъчи да спечели тяхната заплата.

Борбата е болезнена, жестока,

все едно те удря тока.

Падаш, ставаш... и отново

главата гордо вдигаш, и наново

срещаш неприязън и пренебрежение...

Но в себе си усещаш леко успокоение - 

паднах, но не ще да се предам, 

за бъдещето си се боря сам.

И гордо заявявам,

че няма да се уморя да продължавам!

© Деница Марашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??