3 апр. 2015 г., 01:52

Препинàтелни знàци 

  Поэзия » Для детей
442 0 1

Тòчката ( . ) обѝча запетàята ( , )
зарад спỳснатата ѝ косѝца !
Запетàята ( , ) обѝча тòчката ( . )
и ѝ кàзва : „ Тѝ си ми сестрѝца ! “ .

 

Тòчката ( . ) обѝча и чертѝчката ( I ) !
Двèте с нèя прàвят удивѝтелна ( ! ) !
Хвàща и Бастỳнчо под ръчѝчката ! -
Èх че пѝтанчица ( ? ) възхитѝтелна !

 

Скàча Тòчка ( . ) върху Запетàя ( , )
и я пѝта : „ Рèдно ли товà е ? “ .
„ Тò е нòв знàк ( ; ) ! “ , кàзва Запетàя
и цъфтѝ , и пèе , и си`яе !

 

Тòчка ( . ) върху тòчка ( . ) щòм застàнат ,
образỳват скрòмно двоетòчие ( : ) !
На хорцè трѝ тòчки щòм се хвàнат ( ... ) ,
късат мисълтà чрез многотòчие ...

 

А и скòбките са свръхполèзни ! -
Мàлки ( ( ) ) , срèдни ( [ ] ) и голèми ( { } ) - СНÀЖНИ !
`Уж са крèхки , ала са ЖЕЛÈЗНИ ! -
В т`ях подрòбности се пàзят вàжни !

 

Но да не забрàвим и тирèнцето ( - ) -
слỳжи тò , за да доуточн`яваме!
И кавѝчките - из`ящно чурулѝкащи ( „ “ ) ! -
С т`яхна пòмощ пр`яка реч предàваме !

....................................................................

 

Кòлко мнòго знàци препинàтелни ! -
За дечѝца - всè тъй любознàтелни !!!

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • опит за „вталена танка“ по
    „УжасТ“ от Самотния_вълк (Севделин Порчев) :

    в думата „УжасТ“
    навярно провели са
    буквите „сТаж ... У“

    Самотния_вълк
    Севделин (още) Порчев
Предложения
: ??:??