Преродена
Ще дойде оня час,
когато трябва да напусна
този свят на преходност и суета...
И всичко,
за което аз живях,
завинаги ще се загуби,
ще изчезне...
Ще се освободи
от плен душата!
Ще бъде мрак!
И страх и хлад ще има...
И изведнъж ще блесне светлина!
Ще се понеса полека
сред звезди познати – там,
където чакат ни тез,
които веч не са сред нас...
И ще има съд
над душата грешна,
но живота свой
не бих аз върнала назад...
И сам Всевишният –
изправил се над мен – решава:
За рая, или в Ада – да тръгна аз...
И изтърпяла
небесното възмездие,
във този свят ще се завърна
някой ден отново – преродена...
© Пенка Обновенска Все права защищены