Mar 9, 2011, 11:33 AM

Преродена 

  Poetry
472 0 0

Преродена

 

Ще дойде оня час,

когато трябва да напусна

този свят на преходност и суета...

И всичко,

за което аз живях,

завинаги ще се загуби,

ще изчезне...

Ще се освободи

от  плен душата!

Ще бъде мрак!

И страх и хлад ще има...

И изведнъж ще блесне светлина!

Ще се понеса полека

сред  звезди познати – там,

където чакат ни тез,

които веч не са сред нас...

И ще има съд

над душата грешна,

но живота свой

не бих аз върнала назад...

И сам Всевишният –

изправил се над мен – решава:

За рая, или в Ада – да тръгна аз...

И изтърпяла

небесното възмездие,

във този свят ще се завърна

някой ден отново – преродена...

© Пенка Обновенска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??