От мечтите ти камъче цветно
се отрони и с вятър замина
като дронче, сканирало светло
и приветливо кътче чужбина.
Рехав пъзел е тази надежда,
и редиш го по детски несръчно.
Да удариш звънчето подвежда,
крайчето донапасва се мъчно.
А в игрите на волята крепне
нравът буен, играе везната.
Идва шансът, където не трепне
зорък поглед и пот е цената.
© Светличка Все права защищены