31 янв. 2008 г., 21:36

Пресмятаме 

  Поэзия » Гражданская
478 1 1
„Трябва всички
да сме безумно влюбени, тогава
като децата мислиме красиво,
сънуваме звезди, говорим дълго
с дърветата като с любими хора.”
           Хр. Фотев

 

 

 

 

Пресмятаме дните си – в звън на монети.

Перем ги в перални, хартийки – банкноти.

Суетни, забързани, лепим етикети

на всеки заплеснал се в песни и ноти...

 

За обич родени, съзнаваме с болка,

че трудно любов се поражда.

Какво ще ни струва, не, може би колко

и закъде сме без святата жажда?

 

Петаци броим и се свиваме ядно -

следваща яма в джоб на жилетка.

Очите пресмятат, немеещи хладно -

днес ще се внася поредната сметка.

 

 

 

А тя е закотвена в кухината отляво.

И... всичките делници бързат към ада.

И който поиска да мине направо,

стъпва в нажежена огнена клада.

 

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И който поиска да мине направо,

    стъпва в нажежена огнена клада.

    Вярно! Но този път учи понякога на мъдрост.
Предложения
: ??:??