Превърни се във остров, да избягам,
когато от безпътица изгубвам следата.
Превърни се в оазис, където отивам
и когато за ласки съм жадна,
с теб да заспивам.
Превърни се във вино, да те изпия,
когато искам да съм пияна до забрава.
Превърни се в пустиня, в която да скитам
и под жаркото слънце,
от любов да умирам.
Превърни се във вятър, с теб да полетя,
когато не искам да газя в калта.
Превърни се във буря, с която танцувам,
защото обичам
с теб да лудувам.
Превърни се в стихия, за да се смиря,
когато от болка душата е скъсана струна.
Превърни се в магия, която лекува
и като нежна луна,
да те целувам.
*** *** ***
© Дора Трифонова Все права защищены