3 апр. 2021 г., 05:57

През април 

  Поэзия
219 1 4

Не на шега пристигна април.

С пухкави пъпки обсипа върбата. 

Плисна дъждец и всичко отми,

дори от зимата унинието и тъгата.

 

Потоци разбуди след дългата зима -

бели ръкави от роба моминска.

Пух от глухарче в шевица бродира,

с тих на̀пев от песен планинска.

 

Копнежно и дръзко, в кенарени ризи,

крачи младостта по твоите стъпки.

Никнат в сърцата нежни филизи,                                  

жадните отпиват любовта на глътки.

 

Като сватовник стар, април събира

в гнездата птиците по две, по две...

Възкресява любовта зелена                                                              

в босоного момиче и русо момче.

 

Всичко се повтаря…. И догодина

април отново ще е чакан гост.                             

Виж, двойка щъркели върху комина

вързопче спускат с нов живот!  

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??