Не съм Титаник - за да търся айсберг.
(Ще се разбия само, ако искам.)
Годините са повече от двадесет.
Ако ви лъжа, сигурно е истина.
Зад твърдия графит на диаманта
и тъмното е светло - като празник.
(Да можеха - чрез мен - да си простят,
и да обичат, колкото ме мразят.)
За да потъна трябват музиканти.
И първа класа хора - за умиране.
Причината я знае капитанът:
Куршумите предпазват от бесило.
© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены