Дяволът казал на грозното пате,
че може да стане най-желаният принц
и то без да му мисли изрекло на глас,
съдбовната думичка "ДА".
Злодеят, владетел на хаоса и мрака,
доволно потъркал ръце,
замахнал с опашка, кимнал с глава
и дарил грозника с красота.
Той тръгнал да скита надлъж и нашир
за да види с какво е дарен.
Лъжел мъжете, спял с жените,
пиел и харчел пари.
Един ден не щеш ли Принцът срещнал
момиче с неземна красота.
Пленен бил от нея без да усети,
че е на ангела дъщеря.
Очарован от нея, той тръгнал да скита,
да обикаля света!
С единствена цел да я намери и да изпита
какво чувство е любовта.
Лутал се ден, два, месец, година,
но не успявал да я намери.
Потънал в тъга, облян в самота,
усетил, че няма душа.
Продал я на дявола без да узнае
със съдбовната думичка "да".
Не искал пари, не искал жени,
не искал дори красота,
искал отново да бъде грозник,
но със сърце и душа.
© Иван Георгиев Все права защищены