Oct 18, 2008, 9:53 AM

Приказка 

  Poetry
685 1 0

Дяволът казал на грозното пате,

че може да стане най-желаният принц

и то без да му мисли изрекло на глас,

съдбовната думичка "ДА".

Злодеят, владетел на хаоса и мрака,

доволно потъркал ръце,

замахнал с опашка, кимнал с глава

и дарил грозника с красота.

Той тръгнал да скита надлъж и нашир

за да види с какво е дарен.

Лъжел мъжете, спял с жените,

пиел и харчел пари.

Един ден не щеш ли Принцът срещнал

момиче с неземна красота.

Пленен бил от нея без да усети,

че е на ангела дъщеря.

Очарован от нея, той тръгнал да скита,

да обикаля света!

С единствена цел да я намери и да изпита

какво чувство е любовта.

Лутал се ден, два, месец, година,

но не успявал да я намери.

Потънал в тъга, облян в самота,

усетил, че няма душа.

Продал я на дявола без да узнае 

със съдбовната думичка "да".

Не искал пари, не искал жени,

не искал дори красота,

искал отново да бъде грозник,

но със сърце и душа.

© Иван Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??