31 мая 2007 г., 21:15

ПРИКАЗКА ЗА БРЪМБАРЧЕТО 

  Поэзия
876 0 11
Слънчо гали с лъчите крилцата,
вятърът шепне ми тихо: върви -
намери си весел приятел,
измислете си с него игри.
Твоят път ще е странен, навярно,
ще откриеш нови неща.
Прецени сам на кого да вярваш,
че различен е всъщност света.
Ала тайнствата щом опознаеш
и се случат с теб чудни неща
своя приказка ще начертаеш -
да растат с нея други деца.
Разкажи я и нека мечтите
понесат я на свойте криле,
да достигнат със нея сърцето
на всяко родено дете.
Ще се смее Слънчо отгоре,
ще те гали със свойте лъчи
и за приказка нова ще моли -
не присядай - отново тръгни!


© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??