15 янв. 2011 г., 20:47

Приказка за цветовете 

  Поэзия » Философская
1402 0 2

Поискал веднъж един Призрак

да иде на бал, веселба.

- Защо не?! - в ухото му Присмех

присмял се над злата съдба.

 

И тръгнали: Призракът - в бяло,

а Присмеха - в черен корсет.

Не щеш ли, навън заваляло,

та Призракът станал по-блед.

 

На бала - той бил бал със маски,

танцували много лица,

въртели се множество краски,

сред тях и звезди, и слънца.

 

Надувал се Присмеха смешно,

а Призрака губел почти

ту форма, ту цвят - все по нещо,

което едва му личи.

 

Когато настъпило утро,

Корсета, пропукан от смях,

погледнал на Призрака: - Друго,

попитал - не искаш ли, Прах?

 

И Призракът сочил, пелтечил,

накрая разбрал го Смеха:

- Животът, в червено облечен,

а в синьото там - Вечността!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??