9 мая 2007 г., 13:32

Приказка за кучето, което пазеше овцете 

  Поэзия
895 0 6
                                                                    Преди много години, или може би днес,
                                                                    в един град живееше куче със свойте овце...
Кучето охранено, безмозъчно зави!
(Чакал ли? Вълк! Човек?!)
Лапите подви, доволно седна.
Стадото го гледаше с тъпизъм
и в тих възторг от лудостта.

Псето се услуша. Присви очи и скочи.
Замаха със опашка, помислило
че овчарят се прибира.
Стадото го гледаше с изправена глава.
Усмихнато!!!
В обора бяха влезли пеперуди.

Кучето не ги видя.
(то не бе зрящо за летежа)
Уригна се. Заспа.
И не усети
как една Овца избяга,
следвайки стремежа
на пеперудите за Свобода!!!

© Женина Богданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??