В Промяната, настъпиха промени.
И Кирчо вече не е премиер.
Подхлъзнаха го родните хиени,
начело с учиндолския авер.
И усмивката се дръпна от лицето
на ученото харвардско момче.
Без гардове препусна към морето.
На плажа на Корал да се пече.
Асенчо пък, две отпуски си пусна
отчаян след поредния разкол.
Сбогува се, със баницата вкусна.
И вече го издирва Интерпол.
Изчезна даже - сприхавата Лена!
Отсъства тя от малкия екран.
На Слънчев бряг отиде изтощена,
за изборите да направи план.
Така приключи приказката, Харвард.
Не случихме отново с мачо мен.
С голям замах, когато ни прекарва
да не е прекомерно надарен.
Юри
Йовев
Юли
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены