Нямам си братче, нито сестричка.
В детската стая си играя самичка.
А дойде ли време за Сънчо, заспивам
с приказка - две от любимата книга
с дебели корици и с цветни картинки,
с герои приказни и с куп животинки.
Навярно си мислите, че все са добри?
За жалост, сред тях има хищни и зли!
Ето, например, вълкът кръвожаден
къде ли не души, вечно е гладен!
Тръгвам по следите, ще спася от беда
трите прасенца и мама коза
с нейните седем козленца игриви -
(непослушковци малки и така доверчиви).
И Червената шапчица с горката ѝ баба...
Приказките ще преправя, докато си играя!
План си направих точен и ясен!
Нашият герой - зъба̀т и опасен
на трите прасенца приятел ща стане!
Чорбица от коприва ще приготвя в казана!
Тухли ще носи, заедно с тях ще строи
дом за приятели с общи мечти!
Дума ще даде на мама козица,
че другар ще е верен на нейните дечица.
С Червената шапчица ще бере цветя.
Ще носят на баба ѝ заедно храна.
Ще се храни с малини, с риба от реката…
Ех, че забавна стана играта!
…
Да бъдеш добър не се иска много!
Дори и в играта – пожелай… и готово!
А сега в леглата! Лека нощ, дечица!
Утре се залавям с хитрата лисица!
© Даниела Виткова Все права защищены